Invelitori din tigla

Tiglele pot fi fabricate din ceramica sau din beton. Tip solz, olane sau profilate (trase sau presate). Pot fi cu asezare simpla sau dubla. La coame se monteaza piese speciale fixate cu mortar. Olanele se prezinta sub forma de jgheaburi tronconice care se monteaza in doua randuri. Fixarea se face cu ajutorul unor cleme metalice
Tiglele ceramice sunt produse realizate prin arderea argilei. Se pot realiza intr-o diversitate de forme si dimensiuni. Prezinta rezistenta mecanica mare, poate suporta greutatea zapezii si a ghetii, rezistenta la foc, la radiatii ultraviolete, asigura o aerisire buna si permite evacuarea vaporilor de apa.
Avantaje: asociaza calitatea si frumusetea unei tigle traditionale cu siguranta si fiabilitatea unei tigle moderne; durata lunga de viata; termorezistenta; rezistenta la acizi (ploaie), baze (murdarie), la inghet, la dezghet; asigura o aerisire buna si permite evacuarea vaporilor de apa.
Dezavantaje: mai putin rezistente la socuri
Utilizare: realizarea de acoperisuri noi sau refacerea celor vechi, cu pastrarea formei arhitectonice initiale.
Tiglele din beton sunt produse realizate prin presarea si uscarea formelor obtinute din beton.
Avantaje:  rezistenta mecanica mare; sunt impermeabile; productivitate ridicata la montaj datorita suprafetei mari a tiglei; paleta coloristica variata.
Dezavantaje: greutate mai mare (structuri de sustinere mai consistente); aspect industrial.

Invelitori metalice

- tabla zincata, galvanizata, din aluminiu, cupru etc.
- tigla din tabla
Tiglele din tabla sunt produse obtinute din tabla de otel galvanizata si vopsita.
Culori: - rosu (RAL 3011); maro (RAL 8017);  albastru (RAL 5010);  verde (RAL 6005).
Avantaje:
- durabilitate îndelungata pentru aproape toate conditiile climaterice,
- coloristica diferita.
Utilizare:
- constructia acoperisurilor noi,
- renovarea acoperisurilor vechi,
- pentru toate tipurile de imobile la care unghiul de înclinatie al acoperisului este de 14° sau mai mult.
Accesorii: coama, capac coama, dolie, bordura fronton, burduf etansare, strapungeri, profil inchidere la perete, garnitura etansare coama, garnitura etansare streasina, garnitura etansare dolie, sort de streasina, suruburi autoperforante, opritor zapada.

Invelitori din lemn (sindrila, sita)

Sindrilele din lemn reprezinta o învelitoare usoara si durabila. Din ce in ce mai rare în peisajul arhitectural actual, invelitoarele din lemn sunt foarte raspandite in strainatate.
Ca regula, puteti lua in calcul sindrila ca invelitoare in cazul unui acoperis cu panta mare. Asta deoarece apa se prelinge rapid, iar gheata şi zapada nu se pot depune in cantitati mari, ca sa distruga lemnul.
In cazul în care apar deteriorari, inlocuirea sindrilei este foarte simplu de facut. Greutatea unui acoperis cu sindrila este mica, lucru care constituie un avantaj clar pentru constructiile aflate in zone cu risc seismic. Invelitorile din sindrila sunt ecologice si au durabilitate mare chiar daca sunt confectionate din lemn de esenta moale- brad, tei etc.

Invelitori din membrane bituminoase

O solutie rapida, mai ieftina dar si mai putin estetica, o constituie aplicarea membranelor bituminoase direct pe astereala. Mai elevate ca aspect sunt sindrila bituminoasa sau placile ondulate bituminoase, care reprezinta tot sisteme de acoperire pe baza de produse bituminoase; poate fi aplicata pe majoritatea suprafetelor, chiar si pe verticala.
Avantaje: usurinta la transport; greutate specifica mica; varietate de culori si modele; se pot adapta la orice forma de acoperis

Invelitori din placi de azbociment

Sunt destinate cu precadere constructiilor industriale. Datorita usurintei cu care sunt montate si costurilor scazute de achizitionare, placile din azbociment pot fi utilizate cu succes si pentru acoperisurile caselor cu pretentii mai mici la capitolele finisaj si rafinament.

Invelitori cu ardezie

Ardezie este o piatra naturala extrem de rezistenta, potrivita unui proiect de casa cu influente traditionale sau clasice. Ardezia este o piatra cu granulatie fina si neporoasa, nu absoarbe apa, nu se pateaza si nu necesita protectie prin lacuire.
Rezistenta in timp, la intemperii, la foc si la actiunea directa a soarelui, ardezia se zgarie si se ciobeste usor. Acest lucru este benefic intrucat ardezia se „antichizeaza” devenind spectaculoasa din punct de vedere estetic. Aspectul de nou poate fi capatat relativ usor, zgarieturile putand fi smirgheluite, iar placile tratate cu ulei mineral. Costurile unei invelitori cu ardezie sunt insa ridicate.

CONTACT WITH US

+880 1718 542 596

info@bdthemes.com